Jedanaesta sednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje

  Datum: 30.10.2019 - 31.10.2019
  Vreme: 15:30
  Mesto: Narodna skupština Republike Srbije


  Jedanaesta sednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije (POSP) održaće se 30. i 31. oktobra u Beogradu.

  Dvodnevnim zasedanjima predsedavaće Tanja Fajon, nova predsednica Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju i Vladimir Orlić ispred Delegacije Narodne skupštine Republike Srbije.

  Članovi Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje razgovaraće o statusu pregovora i odnosima između Srbije i EU, napretku u pregovorima u poglavljima 23 i 24, kao i o trenutnom izbornom okviru i budućim koracima.

  Dijalog Beograda i Prištine, obnova institucija EU i perspektiva proširenja takođe su na dnevnom redu sastanka.

  Poslanici Evropskog parlamenta će se u sredu prepodne sastati sa predstavnicima Crte, CeSID-a, NUNS-a, Fondacije za otvoreno društvo i Civil Rights Defenders-a. Nakon toga uslediće sastanci sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i premijerkom Anom Brnabić, dok je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem planiran za četvrtak ujutro.

  Takođe su u planu sastanci sa predstavnicima EU u Srbiji, kao i „trojke“ država koje trenutno predsedavaju Savetom EU – Rumunije, Finske i Hrvatske.