Koja i kakva Evropa nam je potrebna?

  Datum: 27.03.2019
  Vreme: 17:30 - 19:30
  Mesto: Kongresni centar ENVOY


  BEOGRAD – O čemu govorimo kada govorimo o Evropi? Kako se levica i social-demokratija pozicioniraju prema Evropskoj uniji, Bregzitu, njenoj ekonomskoj i spoljnoj politici, i konačno, prema proširenju na Zapadni Balkan? Koja su gledišta socijaldemokratskih aktera u državama Zapadnog Balkana, postoje li razlike i ukoliko da, postoji li potreba (i mogućnost) da se oni usaglase? Ili smo svedoci da levica prihvata dve različite i nekomplementarne strategije za Evropu – jednu razvijenu i kreiranu za centar, a drugu za svoju periferiju?

  Pitanja su o kojima će se diskutovati u debati „Koja i kakva Evropa nam je potrebna?” koju organizuje Institut društvenih nauka u Beogradu i fondacija Friedrich Ebert, kancelarija u Beogradu. Debata je zakazana za sredu 27. mart sa početkom u 17:30 u prostorijama Envoy kongresnog centra.

  Irena Ristić (Instituta društvenih nauka u Beogradu) je moderatorka debate. Učesnici su Jean Michel de Waele, (Université libre de Bruxelles), Igor Štiks (Fakultet za medije i komunikacije) i Dobrica Veselinović (Ne da(vi)mo Beograd).