Koje promene donosi revizija Akcionog plana za Poglavlje 24?

  Datum: 24.05.2019
  Vreme: 12:00 - 14:00
  Mesto: Palata Srbija


  BEOGRAD – Predložene izmene Akcionog plana za poglavlje 24 – pravda, sloboda i bezbednost glavna su tema sastanka Radne grupe za poglavlje 24 u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji sa vladinom Pregovaračkom grupom za pitanja pravde, slobode i bezbednosti.

  Koje su ključne novine u revidiranom Akcionom planu za Poglavlje 24? Kako će se osigurati da se greške iz prvog perioda sprovođenja Akcionog plana izbegnu? Koji su najvažniji ciljevi i aktivnosti uneti da bi se obezbedilo ispunjenje prelaznih merila? Koji su najvažniji rokovi za ispunjenje prelaznih merila do 2021. godine? Koji su prioriteti u sprovođenju Akcionog plana u periodu do kraja 2019. godine?

  Odgovore na ova pitanja ponudiće direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i koordinatorka Radne grupe NKEU za poglavlje 24, Sonja Stojanović Gajić, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Evropskoj uniji Tanja Miščević i predsednik Pregovaračke grupe za poglavlje 24 i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Zoran Lazarov.