Konferencija “Biti ili ne biti: Bregzit, EU i Zapadni Balkan”

  Datum: 31.10.2019
  Vreme: 10:00 - 15:00
  Mesto: Metropol Palace


  Konferencija “Biti ili ne biti: Bregzit, EU i Zapadni Balkan” u organizaciji Fondacije Fridrih Ebert i Centra za spoljnu politiku održaće se u četvrtak, 31. oktobra 2019. u Beogradu.

  Izvesno je da će proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije uticati ne samo na budućnost Evropske unije već i na evropski put zemalja Zapadnog Balkana. Rezultat referenduma uticaće na odlaganje politike proširenja Evropske unije.

  Pored razmatranja sledećih koraka u vezi sa Bregzitom i odnosima Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije, posebna pažnja tokom konferencije biće posvećena efektima Bregzita na dalji proces proširenja Evropske unije na region Zapadnog Balkana kao i odnosu Velike Britanije prema zemljama regiona.

  Među učesnicima naći će se Džejms Ker-Lindzi, profesor na Londonskoj školi ekonomije, Ulrih Štrok, direktor Fondacije Fridrih Ebert u Londonu 2012-2017, Senada Šelo Šabić, viši naučni saradnik, Institut za razvoj i međunarodne odnose, profesori na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Filip Ejdus Slobodan Marković i drugi.