Okrugli sto “Kako osnažiti podršku javnosti za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana”

  Datum: 05.02.2019
  Vreme: 09:00 - 13:00


  U utorak, 5. februara, u briselskom hotelu Leopold, održaće se okrugli sto “Kako osnažiti podršku javnosti za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana” (Boosting Public Support for the European Perspective of the Western Balkans), koju organizuju generalni direktorat Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju, Udruženje Jugoistočne Evrope za komunikaciju sa javnim  sektorom (SEECOM) i Evropski fond za Balkan.

  U ime organizatora, uvodne govore će održati Mirijam Feran, direktorka za strategiju i Tursku u okviru generalnog direktorata, Ognjan Zlatev, predsednik SEECOM-a i Igor Bandović, viši programski menadžer Evropskog fonda za Balkan.

  Program je podeljen u dve celine: prva panel će se ticati podrške evropskim integracijama u regionu Zapadnog Balkana, a drugi podrške u državama članicama EU.

  Neki od govornika prvog panela biće Zoran Nečev iz Savetodavne grupe Balkan u Evropi (BiEPAG) Nikola Burazer, izvršni urednik portala European Western Balkans. Na drugom panelu će govoriti, između ostalih, Marina Marković, šefica odseka za javnu diplomatiju u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i Srđan Majstorović, predsednik upravnog odbora Centra za evropske politike i član BiEPAG-a.