Konferencija „Oživljavanje Poglavlja 23 i 24: Kako učiniti EU integracije bliže građanima?“

  Datum: 12.12.2019
  Vreme: 10:00 - 15:00
  Mesto: Aeroklub


  Konferencija pod nazivom „Oživljavanje Poglavlja 23 i 24: Kako učiniti EU integracije bliže građanima?“ održače se u četvrtak 12. decembra u Beogradu.

  Fokus konferencije, koja će početi u 10 sati u Aeroklubu, biće na analizi stanja u ključnim poglavljima 23 i 24, kao i problmemima sa kojima se suočavaju novinari prilikom prenošenja tema vezanih za ova poglavlja.

  Konferenciju organizuju Institut za evropsku politiku EUROPEUM iz Praga i portal European Western Balkans u okviru projekta “Podrška nezavisnom izveštavanju o evropskim integracijama Srbije sa naglaskom na poglavljima 23 i 24 “ koji podržava Ministarstvo spoljnih poslova Češke.

  Na prvoj panel diskusiji, čiji će fokus biti stanje u okviru poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu Srbije, govoriće Jana Juzova, istraživačica saradnica na Institutu EuropeumMilan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije, Vladimir Međak, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji i Tanja Ignjatović, koordinatorka programa Autonomnog ženskog centra.

  Tema drugog panela biće medijsko izveštavanje o poglavljima 23 i 24. Govornici će biti Aleksandar Roknić iz DanasaDanica Vučenić iz agencije FoNetMilica Šarić iz Centra za istraživačko novinarstvo Srbije i Maja Divac, bivša autorka i voditeljka Evroneta.

  Konferenciju će otvoriti ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta i izvršni urednik portala EWB Nikola Burazer.