Konferencija Move.Link.Engage.

  Datum: 12.09.2019 - 13.09.2019
  Vreme: Celog dana
  Mesto: Hotel Zira


  BEOGRAD – Ovogodišnju, petu u nizu Move.Link.Engage. konferenciju organizuje Beogradska otvorena škola uz podršku ambasade Švedske u Srbiji.

  Cilj konferencije je promovisanje i podsticanje regionalnog pristupa rešavanju zajedničkih problema i podsticanje saradnje među građanima, organizacijama civilnog društva i medijima, kao i podrška i unapređenje reformi vezanih za evropske integracije u zemljama regiona kroz naprednu ulogu civilnog sektora, organizacija i medija.

  Ovogodišnju konferenciju Move.Link.Engage. Fundamentals.Wanted. će 12. septembra otvoriti panel posvećen unapređenju prostora za učešće civilnog društva u procesu evropskih integracija, koji će imati za cilj da pruži odgovore i jasne preporuke za donosioce odluka u regionu kako bi se stalo na put negativnim trendovima kojima se sužava prostor za delovanje civilnog društva.

  Takođe, tokom prvog dana Konferencije biće predstavljeni rezultati Programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“. Tokom prve tri godine trajanja programa, Beogradska otvorena škola je sa 17 partnerskih organizacija pratila promene u nekim od ključnih politika za napredak u procesu evropskih integracija: vladavina prava, sloboda medija, životna sredina, omladinska politika i politika zapošljavanja.

  Drugi dan konferencije započeće panelom posvećenim  unapređenju regionalne saradnje, kao osnove za  evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana (On the Road to the EU: Regional Cooperation as Fundamental), nakon čega se rad nastavlja paralelnim sesijama.

  Paralelne sesije su posvećene temama koje se nalaze u fokusu rada i istraživanja ključnih programskih oblasti Beogradske otvorene škole, budućnost Berlinskog procesa, uključivanje građana u proces donošenja odluka, politike zaštite životne sredine i klimatskih promena i unapređenje veština i zapošljivosti mladih.