Na koji način će Zapadni Balkan rešavati predstojeće bezbednosne izazove?

  Datum: 30.04.2019
  Vreme: 15:00 - 19:00


  VAŠINGTON – “Zapadni Balkan: Upravljati predstojećim izazovima” naziv je konferencije koju organizuje Evropski fond za Balkan, BiEPAG i Škola naprednih međunarodnih studija “Džon Hopkins” u glavnom gradu Sjedinjenih Država.

  Koju ulogu će imati evropska transformatovska moć u regionu u predstojećim godinama i na koji način će Zapadni Balkan rešavati bezbednosne izazove i konflikte iz prošlosti, samo su neka od pitanja o kojima će se razgovarati na ovoj tribini.

  Diskusija je podeljena u tri dela tokom kojih će se govoriti o evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana, rešavanju konflikata u regionu i predstojećim bezbednosnim izazovima ali i spoljnim uticajima.

  Danijel Server direktor Programa za konfliktni menadžemnt  i Igor Bandović iz Evropskog fonda za Balkan otvoriće skup, dok će se u uvodnoj reči obratiti Florian Biber, profesor na Univerzitetu u Grazu.

  Viši politički analitičar za spoljnu politiku EU u Institutu za evropsku politiku Fonda za otvoreno društvo i član BiEPAG-a Srđan Cvijić, izvršna direktora Politikon Mreže Jovana Marović, viši istraživač Centra za evropske integracije u Institutu za demokratiju „Societas Civilis“ Zoran Nečev i ivstraživačica saradnica u Centru za istraživanje jugoistočne Evrope Londonske škole ekonomije i političkih nauka Tena Prelec govoriće na ovoj tribini.