Peti dan Beogradskog bezbednosnog foruma

  Beogradski bezbednosni forum 2020
  Beogradski bezbednosni forum 2020

  Datum: 22.10.2020
  Vreme: 11:45 - 19:15


  U četvrtak, 22. oktobra, održava se peti dan 10. Beogradskog bezbednosnog foruma pod nazivom „Nema mira bez poverenja”.

  Program počinje panelom “Zapadni Balkan, nastajanje iz novog poremećaja” koji traje od 11:45 do 12:45 časova. Neki od učesnika su Oliver Varhelji, evropski komesar za proširenje, Majlinda Bregu, generalna sekretarka Regionalnog saveta za saradnju, Tomaš Petriček, češki ministar inostranih poslova i Suzan Šic, politička direktorka u nemačkom Saveznom ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, dok će moderatorka biti Valeri Hopkins, dopisnica Financial Times.

  Naredni panel pod nazivom “Beograd-Priština: Bez poverenja nema rešenja” zakazan je za 15 časova, a učesnici su Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, Avdulah Hoti, premijer Kosova i Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine. Moderator će biti diplomata Kameron Manter.

  Treći panel “Svet posle američkih izbora” zakazan je za 17 časova. Neki od učesnika su Karen Donfrid, predsednica nemačkog Maršalovog fonda i Konstantin Arvanitopulos, profesor na Flečer školi prava i diplomatije. Moderator će biti Damir Marušić, izvršni urednik American Interest.

  Peti dan se završava obraćanjem profesora u Školi za javne i međunarodne poslove na Univerzitetu Džordžija Kasa Muda o populizmu u 2020-im.