Posle Londona: Kuda dalje sa Berlinskim procesom?

  Datum: 17.07.2018
  Vreme: 10:45 - 12:30
  Mesto: Medija centar


  Centar savremene politike i portal European Western Balkans imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na našu tribinu “Posle Londona: Kuda dalje sa Berlinskim procesom?”, koja će se održati u utorak 17. jula od 11:00 u Medija centru, Terazije 3, Beograd.

  Na tribini će biti reči o Londonskom samitu u okviru Berlinskog procesa, koji je održan 9. i 10. Jula u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva. Koje su bile glavne teme u Londonu i koji su uspesi ovogodišnjeg Samita? Da li se format Samita menja u pravcu većeg ušešća civilnog društva? Šta se može reći o Berlinskom procesu nakon petog održanog Samita, poslednjeg u prvobitnom okviru? Na tribini će se govoriti i o budućnosti Berlinskog procesa, pre svega s pogledom na sledeći Samit, koji će se održati sledećeg leta u Poljskoj.

  Agenda tribine:

  Uvodno izlaganje:

  • Andžej KINĐUK, zamenik ambasdora Poljske u Beogradu

  Panelisti:

  • Ana MARJANOVIĆ RUDAN, koordinatorka Foruma civilnog društva Berlinskog procesa
  • Marko SAVKOVIĆ, programski direktor Beogradskog fonda za političku izuzetnost
  • Sonja STOJANOVIĆ GAJIĆ, direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku

  Moderator: Nikola BURAZER, izvršni urednik portala European Western Balkans

  Tribina se održava u okviru projekta “Otvoreno o pregovorima: Monitoring pristupanja Srbije Evropskoj uniji”, koju portal European Western Balkans organizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom u okviru programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji”, uz podršku Švedske.