Predstavljanje Alarm izveštaja koalicije PrEUgovor o stanju vladavine prava u Srbiji

  Logo koalicija prEUgovor; Foto: PrEUgovor

  Datum: 24.10.2019
  Vreme: 11:00
  Mesto: Medija centar


  Koalicija PrEUgovor predstaviće svoj najnoviji Alarm izveštaj o napretku Srbije u primeni politika u oblastima koje pokrivaju poglavlja 23 (pravosuđe i osnovna prava) i 24 (pravda, sloboda i bezbednost) u četvrtak, 24. oktobra 2019. u beogradskom Medija centru.

  U kontekstu novog sastava Evropskog parlamenta i Evropske komisije, angažovana Evropskog parlamenta u posredovanju dijalogom o izbornim uslovima u Srbiji, kao i uvođenju novih mehanizama za jačanje vladavine prava u državama članicama, novi Alarm izveštaj koalicije PrEUgovor analizira period od aprila do septmebra 2019.

  Na konferenciji će govoriti Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija, Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra i Saša Đorđević iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, a razgovor će moderirati Sonja Stojanović Gajić, doskorašnja direktorka BCBP-a.

  Koaliciju PrEUgovor čine organizacije ASTRA, Autnonomni ženski centar, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Centar za primenjene evropske studije, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije, Grupa 484 i Transparentnost Srbija.