Predstavljanje publikacije “Perspektive sporazuma o tehničkom dijalogu između Beograda i Prištine”

  Datum: 26.02.2020
  Vreme: 11:00 - 12:45
  Mesto: Medija centar


  Članice Grupe za zagovaranje javnih politika Kosovo-Srbija (KSPAG) organizuju predstavljanje publikacije „Perspektive sporazuma o tehničkom dijalogu između Beograda i Prištine“, u sredu, 26. februara 2020, u Medija centru (Terazije 3), sa početkom u 11 časova.

  Publikacija predstavlja zbirku članaka o koristima sporazuma koji proizilaze iz tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije. U člancima se ističe efekat koji sporazumi imaju na život građana, kao i postignuća tehničkog dijaloga u normalizaciji odnosa dveju strana.

  Autori članaka, građani i stručnjaci iz Srbije i sa Kosova, donose svoja lična stanovišta i iskustva o rezultatima niza sporazuma, pružajući takođe konkretne preporuke za poboljšanje primene ovih sporazuma i identifikuju nove oblasti koje treba rešiti u kontekstu tekućih napora za normalizaciju odnosa.

  Panel će otvoriti ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici (TBC), Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost i Jelica Minić, predsednica Evropskog pokreta u Srbiji.

  Na prvom panelu “Tehnički sporazumi o energetici i regionalnom predstavljanju govoriće Aleksandar Kovačević, viši gostujući naučni istraživač sa Oksfordskog Instituta za energetske studije i Nikola Burazer, programski direktor Centra savremene politike i izvršni urednik portala European Western Balkans.

  Na drugom i poslednjem panelu “Perspektive svakodnevnog života” govoriće Jovana Radosavljević, izvršna direktorka Nove društvene inicijative, Boban Stojanović iz Grupe za analizu i kreiranje javnih politika i Avni Mustafa (TBC), izvršni direktor Roma Versitas Kosovo.

  Događaj će biti zatvoren za medije.