Šesti dan Beogradskog bezbednosnog foruma

  Beogradski bezbednosni forum 2020
  Beogradski bezbednosni forum 2020

  Datum: 27.10.2020
  Vreme: 10:00 - 19:45


  U petak, 23. oktobra, održava se šesti i poslednji dan 10. Beogradskog bezbednosnog foruma pod nazivom „Nema mira bez poverenja”.

  Program počinje panelom “Odbrambena saradnja izvan granica Saveza: Šta Balkan može da nauči od nordijskih zemalja” koji traje od 10:00 do 11:00 časova. Neki od učesnika su Kenan Dautović, profesor Odseka za sigurnosne i mirovne studije Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i potpukovnik Egil Daltvei, vojni ataše Kraljevine Norveške. Moderatorka će biti Marija Ignjatijević iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

  Naredni panel pod nazivom “Uloga vrednosti u medijskim narativima usmerenim ka politici: Lekcije za Zapadni Balkan” počinje u 11:30 časova. Učesnici su Marija Ristić, regionalna direktorka BIRN-a, Teri Martin, voditelj na Dojče veleu i Lukaš Pavlovski, politički komentator. Moderator će biti Bart Kot, zamenik programskog direktora Varšavskog bezbednosnog foruma.

  Treći panel zakazan je za 17 časova, pod nazivom “Tehnologija, poverenje i legitimitet: Nelagodna veza”. Neki od učesnika biće Jovan Kurbalija, osnivač i direktor Fondacije “Diplo” i Hanes Graseger, novinar Magazina. Panelom će moderirati Slobodan Marković, tehnički savetnik za digitalnu upravu u Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

  Pretposlednji događaj očekuje se u 18:30 pod nazivom “Budućnost Evrope i Zapadnog Balkana” u partnerstvu sa Evropskim fondom za Balkan. Učesnici su Srđan Majstorović, predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike, Simonida KačarskaDirektorka Instituta za evropsku politiku iz Skoplja, Rajnhard Pribe, bivši direktor za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji i Nedim Hogić, pravnik. Moderatorka će biti Aleksandra Tomanić, izvršna direktorka Evropskog Fonda za Balkan.

  Završno obraćanje planirano je za 19:30 časova.