Srbija posle koronavirusa: Regionalna saradnja – od “Mini-Šengena” do novog pristupnog bloka

  Evropski pokret u Srbiji

  Datum: 10.09.2020
  Vreme: 11:00 - 12:30


  Evropski pokret u Srbiji i Fondacija Fridrih Ebert organizuju četvrtu u seriji onlajn konferenciju “Srbija posle koronavirusa“ pod nazivom Regionalna saradnja – Od „Mini-Šengena“ do novog pristupnog bloka, u četvrtak, 10. septembra 2020. godine, sa početkom u 11 časova, putem platforme Zoom.

  Učesnici debate će govoriti o načinima jačanja regionalne ekonomske saradnje, ubrzavanju stvaranja zajedničkog ekonomskog prostora Zapadnog Balkana i o čvršćoj integraciji regiona u sistem Evropske unije, što je ključno za oporavak ekonomija u regionu od posledica pandemije KOVID-19.

  Konferenciju će otvoriti dr Maks Brendle, direktor Regionalne kancelarije za Srbiju i Crnu Goru u Fondaciji Fridrih Ebert i Jelica Minić, predsednica Evropskog pokreta u Srbiji.

  Učesnici konferencije biće Karlo Đunipero, politički savetnik specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, Srđan Majstorović, predsedavajući Upravnog odbora Centra za Evropske politike, Simonida Kacarska, direktorka Instituta za evropsku politiku (Skoplje), Jovana Marović, izvršna direktorka Mreže Politikon (Podgorica), Alba Čela, izvršna direktorka Albanskog instituta za međunarodne studije i Donika Emini, izvršna direktorka Platforme Civikos (Priština).

  Moderatorka diskusije biće Zvezdana Kovač, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji.