Teritorijalno upravljanje u Srbiji

  Datum: 26.11.2018
  Vreme: 09:15 - 12:00
  Mesto: Aeroklub


  Događaj “Teritorijalno upravljanje u Srbiji” organizuje Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) u saradnji sa partnerima iz Mreže Zapadnog Balkana o teritorijalnom upravljanju (TG-WeB), 26. novembra 2018. godine u Beogradu.

  Mreža Zapadnog Balkana o teritorijalnom upravljanju (TG-WeB), koju čini grupa organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana, uz podršku nekoliko organizacija i institucija iz zemlja članica Evropske unije, osnovana je nedavno. Kao prvu aktivnost, TG-WeB je objavila zajedničku poziciju o teritorijalnom upravljanju na Zapadnom Balkanu kao odgovor na EU Strategiju “Kredibilna perspektiva proširenja za pojačan angažman EU sa Zapadnim Balkanom”.

  Događaj će otvoriti Dragiša Mijačić, direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj i Dritan Shutina, direktor Co-PLAN-a. Potom će uslediti panel diskusija o Regionalnom razvoju u Srbiji, na kojoj se očekuje prisustvo Milana Krkobabića, Ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća, Nikole Žeželja, direktora Razvojne agencije Vojvodine, Siniše Trkulje, prostornog planera u Ministarstvu građevinastva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Gerharda Sippela, direktora Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit u Srbiji.