Tink Tenk Forum u Poznanju

  Datum: 03.07.2019
  Vreme: Celog dana


  POZNANJ – Šta je sve do sada postignuto u okviru Berlinskog procesa i koji su budući ciljevi za Zapadni Balkan, biće glavne teme Tink Tenk Foruma koji se održava u sredu, 3. jula u Poznanju.

  Kako je agenda povezivanja jedna od glavnih ciljeva Berlinskog procesa, o njoj će biti diskutovano u okviru panela Povezivanje tačaka. Govornici će biti Jelica Minić, predsednica Foruma za Međunarodne odnose, Ardijan Hačkaj, direktor istraživanja Instituta za saradnju i razvoj, Silvana Mojsovska iz Instituta za ekonomiju i Nenad Đurđević iz Privredne komore Srbije.

  Govornici narednog panela koji će se baviti razvijanjem socijalno-ekonomske situacije u regionu biće Gersi Gaši iz Instituta demokratija za razvoj, Enkeleida Tahiraj iz Londonske škole ekonomije, Jovana Marović iz Politikon mreže i Maja Bobić iz EFB Foruma civilnog društva za Zapadni Balkan.

  Završni panel baviće se predstojećim izazovima Zapadnog Balkana i politikom proširenja Evropske unije. Govornici će biti Vladimir Međak, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji, Đerđi Vurmo, programski direktor Instituta za demokratiju i medijaciju, Srđan Majstorović iz Centra za evropske politike, Donika Emini iz Kosovskog centra za bezbednosne studije i Maćej Popovski, zamenik direktora Direktorata za susedsku politku i politiku proširenja.