Zbog čega Srbija ne otvara više pregovaračkih poglavlja?

  Datum: 25.06.2018
  Vreme: 10:45 - 12:30
  Mesto: Medija centar


  BEOGRAD – Portal European Western Balkans organizuje tribinu „Zbog čega Srbija ne otvara više pregovaračkih poglavlja?“ u ponedeljak 25. juna u 11:00 u Medija centru u Beogradu.

  Na tribini će biti reči o otvaranju novih poglavlja u okviru pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, kao i razlozima zbog kojih Srbija ne otvara više pregovaračkih poglavlja.

  Da li Srbija dovoljno brzo vodi pregovore o pristupanju Evropskoj uniji? Ako ne, zbog čega je taj put usporen? Koliko je problem u nespremnosti Srbije za otvaranje novih poglavlja, a koliko političke prepreke ili manjak volje za proširenjem na strani Evropske unije? Ovo su samo neke od tema o kojima će biti reči na tribini, na kojoj će učestvovati Srđan Majstorović, predsednik upravnog odbora Centra za evropske politike i član BiEPAG grupe, Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji i Vladimir Međak, potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji. Moderator će biti Nikola Burazer, izvršni urednik portala European Western Balkans.

  Tribina se održava u okviru projekta „Otvoreno o pregovorima: Monitoring pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, koju portal European Western Balkans organizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske.