fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

ECFR: Od nastavka dijaloga zavisi stabilnost regiona

Evropski savet za međunarodne odnose; Foto: ECFR

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je delegaciju Evropskog saveta za međunarodne odnose, sa kojima je razgovarao o odnosima Beograda i Prištine, situaciji u regionu i Srbiji.

“Uvođenje taksi i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu je najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region”, naglasio je predsednik Vučić.

On je naveo da mere, ne samo da su protivne CEFTA sporazumu, već imaju i veoma negativan uticaj na srpsku ekonomiju, dodavši da nastavak dijaloga zavisi od toga da li će Priština povući takse.

Predstavnici Evropskog saveta za međunarodne odnose koji predvodi Robert Kuper, naveli su da od nastavka dijaloga zavisi stabilnost regiona i da bi bilo neophodno što pre naći dugoročno rešenje. Oni borave u Beogradu kako bi bolje razumeli izazove sa kojima se Srbija danas suočava, regionalnu dinamiku i ono što bi Evropska unija trebalo da uradi kako bi ubrzala i pomogla reformske mere na Zapadnom Balkanu.

 

Povezani članci

Vučić i Tači o sveobuhvatnom rešenju i postignutom do sada

EWB

Gradonačelnici na severu Kosova podneli ostavke

EWB

Hiseni: Grenel i dalje snažno posvećen dijalogu

EWB