fbpx
European Western Balkans
Politika

EEAS: Bez napretka u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine

Evropska komisija; Foto: EU

BRISEL – Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) saopstila danas da nije bilo napretka tokom trodnevnog dijaloga delegacija Beograda i Prištine u Briselu.

”Iako je diskusija bila temljna, dalji progres nije ostvaren”, poručeno je iz EEAS.

Posle tri dana ekspertskih razgovora delegacija Beograda i Prištine, iz Evropske službe za spoljne poslove poručeno je da nije došlo do napretka po pitanju implementacije dogovorenih sporazuma.

”Iako su razgovori bili temeljini, dalji napredak nije ostvaren. EU poziva obe strane da intenziviraju svoje napore na poslovima implementacije, uz podsećanje da je napredak u normalizaciji odnosa ključni element napretka na evropskom putu”, stoji u saopštenjiu pres službe EEAS.

U Evropskoj diplomatskoj službi podsećaju da su se glavni pregovarači Beograda i Prištine, Marko Ðurić i Avni Arifi, sastali u Briselu od 19. do 21. marta.

”Oni su tom prilikom nastavili već započete razgovore o postignutim sporazumima u okviru dijaloga kome posreduje EU”, navodi se u EEAS.

U saopštenju se navodi da se na prvom mestu razgovaralo o dogovoro o Zajednici-Asocijaciji srpskih opština, energetici, mostu u Mitrovici, integrisanom upravljanju prelazima i slobodi kretanja.

U Briselu nije saopšteno kada će se održati sledeća runda razgovora Beograda i Prištine na tehničkom nivou.

Povezani članci

Iz ambasade Belgije poručeno: Srbija je dobrodošla u EU

EWB

Odbor Evropskog parlamenta usvojio amandman o Krušiku, Jovanjici i Telekomu

EWB

Amandman o međusobnom priznanju Srbije i Kosova podneo poslanik Evropske narodne partije

EWB