fbpx
European Western Balkans
Ekonomija i Biznis

EIB spremna da podrži pristupanje Srbije EU

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Rade Prelić

TRST – Evropska investiciona banka (EIB) podržava strateški cilj Srbije da se priključi Evropskoj uniji, izjavio je danas u Trstu potpredsednik za Srbiju, Dario Skanapieko, tokom razgovora sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Skanapieko, koji u Trstu predvodi delegaciju te finansijske institucije, kazao je da je EIB spremna i da obezbedi neophodna sredstva za podsticanje ekonomskog rasta i produktivnosti, posebno se fokusirajući na infrastrukturne i razvojne projekte.

Brnabić je istakla važnost dobre saradnje sa EIB-om, posebno za infrastrukturne projekte, kako za one koji su aktuelni, tako i one koji treba da budu pokrenuti, navodeći kao primer četiri klinička centra u Srbiji.

Ona je istakla važnost naučno-tehnološkog parka u Beogradu koji okuplja inovativne i start-ap kompanije, posebno naglasivši važnost skorog završetka Studentskog-kreativnog centra u Nišu, što se očekuje na jesen.

Brnabić je istakla da je jedan od prioriteta Vlade Srbije pokretanje preduzetništva i osnaživanje start ap zajednice.

Delegaciju Vlade Srbije su sa premijerkom Brnabić, na sastanku sa delegacijom EIB, predstavljali potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ministar finansija Dušan Vujović.

Povezani članci

Han: Jačanje vladavine prava ključno za investicije

EWB

Bečki ekonomski forum: Ekonomija treba da upravlja politikom Zapadnog Balkana

Emina Muminović

Usvajanjem nove Strategije industrijske politike napravljen napredak u Poglavlju 20

EWB