Politika

EK odobrila 16 miliona evra za projekte u vodnom saobraćaju u Srbiji

Evropska komisija; Foto: Pixabay

BEOGRAD – Evropska komisija odobrila je, na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, bespovratna sredstva u iznosu od 16 miliona evra za finansiranje projekata u vodnom saobraćaju.

Bespovratna sredstva odnose se na realizaciju tri projekta – adaptaciju brodske prevodnice u sastavu HE “Đerdap 2”, proširivanje sistema elektronskog obeležavanja plovnih puteva (AtoN) na reku Savu, kao i nabavku dva plovila za potrebe Direkcije za vodne puteve, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sredstva su odobrena kroz Connecting Europe Facility Fond, a ukupan iznos granta od 16 miliona evra pokriva 40 odsto ukupne vrednosti projekata, dok su preostala sredstva već obezbeđena iz kredita EIB i budžeta Srbije.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je ovu aplikaciju podnelo zajedno sa Ministarstvom za klimatske promene, zaštitu životne sredine, energetiku, mobilnost inovacije i tehnologiju Austrije, dodaje se u saopštenju.

Povezani članci

Gojković: Prvi razgovori uz učešće predstavnika EP okvirno 9. i 10. oktobra

EWB

Janković: Unutrašnji dijalog o Kosovu je farsa

EWB

Evropski socijalisti, liberali i zeleni podržali zahtev opozicije za ekspertskim izveštajima o vladavini prava i slobodi medija u Srbiji

EWB