fbpx
European Western Balkans
Politika

Emisija „2025 – zaboravljeno obećanje“ u subotu na televiziji N1

Zastava EU; Foto: Evropska unija

BEOGRAD – Da li je region propustio još jedan voz koji vodi u Evropsku uniju, koliko bi Brisel bio iskren u svojim obećanjima i postoji li makar tračak nade da bar jedna zemlja u regionu može iskoristiti priliku i postati članica do 2025, neke su od tema emisija „2025 – zaboravljeno obećanje“ sa Filipom Lukićem u subotu u 21h, na televiziji N1. 

Evropska unija odškrinula je svoja vrata za Zapadni Balkan pre četiri godine. Uz velike reči obećano je da će region uskoro deliti zajedničku budućnost sa ostalim zemljama Unije. Brisel je tada 2025. godinu postavio kao datum mogućeg pristupanja. Danas, datuma se ne sećaju, niti ga spominju, ni u Briselu ni u u regionu.

U emisiji „2025 – zaboravljeno obećanje“ govore koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović, urednik portala European Western Balkans Nikola Burazer, bivša ministarka za evropske integracije Suzana Grubješić, istraživač u Centru za evropske politike Strahinja Subotić, viši istraživač Austrisjkog insititura za međunarodne odnose Vedran Džihić i evropski poslanik Tonino Picula.

Emisija „2025 – zaboravljeno obećanje“ sa Filipom Lukićem biće emitovana subotu u 21h, na televiziji N1.

Povezani članci

Članstvo u STO – dobit za Srbiju

Emina Muminović

Predstavnici opozicije sa potpredsednicom EP o razlozima za bojkot izbora

EWB

Mišel sa Vučićem: Poseta Srbiji snažan signal saradnje, želimo ubrzanje pristupanja regiona

EWB