fbpx
European Western Balkans
Region

“EU učini više”

Medijski dani EU - Zapadni Balkan; Foto: Evropska komisija

TIRANA – Predstavnici neformalne Grupe za slobodu medija, koja okuplja novinarska, medijska udruženja i organizacije civilnog društva, danas su u Tirani pozvali Evropsku uniju (EU) da podrži slobodno, profesionalno i odgovorno novinarstvo u Srbiji i ne zanemaruje očajan položaj u kojem se ono nalazi.

Učesnicima panela o ulozi medija u procesu evropskih integracija, koji je održan u okviru Medijskih dana Zapadnog Balkana, u ime Grupe iz publike se obratio direktor Centra za istraživačko novinarstvo Branko Čečen, dok su ostali članovi stajali u crnim majicama sa porukom “EU učini više”.

U znak solidarnosti sa problemima medija u Srbiji, njima se, stajanjem u istim majicama, pridružilo i više učesnika konferencije iz zemalja regiona.

Akcija grupe za slobodu medija i Čečenov apel EU pozdravljeni su aplauzom učesnika koferencije, koja je okupila 250 novinara, urednika i predstavnika novinarskih i medijskih udruženja i organizacija civilnog društva država Zapadnog Balkana.

Više stotina novinara, urednika, predstavnika novinarskih i medijskih udruženja i civilnog sektora tokom dvodnevne konferencije razgovaraće o glavnim izazovima i problemima medijske scene regiona.

Konferenciju organizuje Direktorat Evropske komisije za proširenje.

Kao predstavnici Srbije, na skupu su pristuni državni sekretar zadužen za medije Aleksandar Gajović i pomoćnik ministra Miloš Janković, ali i veći broj predstavnika novinarskih i medijskih udruženja okupljenih u neformalnu Grupu za slobodu medija.

Povezani članci

Han: Normalizacija odnosa sa Prištinom preduslov za Srbiju u EU

EWB

Ministri spoljnih poslova EU u Beču o Zapadnom Balkanu

EWB

Pantelić: Samo CG i SRB mogu zajedno u EU, regatno je opasno

EWB