fbpx
European Western Balkans
Društvo

Evropa posle izbora i izgledi za “Evropu u više brzina” u oblasti bezbednosti i odbrane – koji su sledeći koraci?

BEOGRAD – Produbljivanje saradnje u okviru Zajedničke spoljne i bezbednosne politike, odnos Srbije prema spoljnopolitičkom i bezbednosnom pristupu Unije, biće neke od tema konferencije Evropa posle izbora i izgledi za “Evropu u više brzina” u oblasti bezbednosti i odbrane – koji su sledeći koraci?.

S obzirom da “Evropa u više brzina” dobija sve veći zamajac kod jednog broja država članica, kao i kod Evropske komisije koja je ove godine utvrdila komponente predloženog “Odbrambenog paketa”, koji uključuje Implementacioni plan oko bezbednosti i odbrane i Akcioni plan za evropsku odbranu, ovo pitanje postaje naročito važno.

Konferencija organizuje Centar za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC Fund), u petak, 3. novembra 2017. sa početkom u 11:30 časova u Hotelu Metropol u Beogradu.

Na skupu će između ostalog govoriti direktor Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC Fund) Nikola Petrović, direktorka Regionalne kancelarije Fridrih Ebert fondacije za Srbiju i Crnu Goru Ursula Koh – Laugvic, savetnik ministra u Ministarstvu za evropske integracije Vladimir Ateljević, bivši parlamentarni državni sekretar u Federalnom Ministarstvu odbrane Nemačke i bivši zamenik predsednika parlamentarne grupe Socijaldemokratske partije Nemačke u Bundestagu Valter Kolbov.

Povezani članci

Ambasada Kraljevine Norveške i Balkanski fond za demokratiju nastavljaju podršku organizacijama civilnog društva u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji

EWB

Antonijević: Ciljevi Jukoma su edukacija i primena zakona

EWB

Transparentno finansiranje organizacija civilnog društva i njegovi efekti

EWB