fbpx
European Western Balkans
Društvo

Evropski komesar Stilijanides u poseti Srbiji

Hristos Stilijanides; Foto: Evropska komisija

BRISEL – Evropski komesar za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama, Hristos Stilijanides, posetiće Srbiju 8. i 9. oktobra gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima i posetiti prihvatni centar za migrante u Obrenovcu kako bi se susreo sa izbeglicama i uverio se u napredak u izvođenju radova na obnovi infrastrukture i sanaciji štete koje finansira Evropska unija.

Komesar Stilijanides će se u ponedeljak sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Vlade Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i prisustvovati sednici Radne grupe za migracije, kojoj će predsedavati koordinator Radne grupe i ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

Komesar Stilijanides je uoči posete izjavio: „Srbija je jedan od ključnih partnera Evropske unije u rešavanju nezapamćene izbegličke i migrantske krize sa kojom se zajedno suočavamo od 2015. EU ostaje posvećena pružanju podrške Srbiji kao što je to činila od početka krize. Ovo će biti moja druga poseta Srbiji ove godine i kao i prošlog puta, želim lično da izrazim podršku i zahvalnost građanima i Vladi Srbije“.

Povezani članci

[BSF] Forum zatvoren pozivom za nov pristup i EU i Zapadnog Balkana

EWB

Neophodna bolja kontrola državne pomoći

EWB

Proglašeni dobitnici Nagrade EU za integraciju Roma na Zapadnom Balkanu i u Turskoj

EWB