fbpx
European Western Balkans
Društvo

Evropski Progres za dva projekta ulaže 106.000 evra

Evropski Progres; Foto: Evropski Progres

PROLOM BANJA – Upravni odbor razvojnog programa Evropski Progres odobrio je danas sredstva u vrednosti od 106.000 evra za realizaciju dva infrastrukturna projekata, za rekonstrukcije odeljenja Opšte bolnice u Vranju i OŠ “Stojan Novaković” u Blacu, saopšteno je iz Evropskog Progresa.

Kako je navedeno, 50.000 evra opredeljeno je za razvoj tehničke dokumentacije za rekonstrukciju odeljenja Opšte bolnice u Vranju, dok će 56.000 evra biti uloženo u renoviranje Osnovne škole “Stojan Novaković“ u Blacu.

Stvaranjem tehničkih preduslova za rekonstrukciju dosadašnjeg paviljonskog tipa bolnice u Vranju, otvara se mogućnost za dalja ulaganja i obezebeđivanje kvalitetnije zdravstvene zaštite za 250.000 stanovnika i stanovnica Pčinjskog okruga.

S druge strane, projekat u Blacu podrazumeva zamenu starih podova u osnovnoj školi i treba da doprinese unapređenju uslova za učenje za 680 đaka te škole.

Aktivnosti Evropskog Progresa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, EU i vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra.

Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije, dok, aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom su Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin, Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica.

Tadođe, obuhvaćeni su i Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac.

Povezani članci

Pandemija COVID-19 i radna prava u Srbiji

EWB

Berlin: Podrška evropskih građana važna za uspeh politike proširenja

EWB

Izveštavanje medija o EU u 2020: Ljubav iz Kine i šamari iz Brisela

EWB