fbpx
European Western Balkans
Društvo

Fabrici: Partnerstvo sa Francuskom

BEOGRAD – Partnerstvo Srbije i Francuske omogućiće razvoj interne finansijske kontrole u javnom sektoru u javnim ustanovama Srbije, ocenjeno je danas na predstavljanju tvining projekta, vrednog dva miliona evra, kojem su prisustvovali u Beogradu ministar finansija Dušan Vujović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Projekat će omogućiti prenos najboljih praksi, iskustava i stručnog znanja između Ministarstva ekonomije i finansija Francuske i Centralne jedinice za harmonizaciju (CJH) Ministarstva finansija Srbije, u skladu sa usaglašavanjem srpskih propisa sa pravnim tekovinama Evropske unije.

PIFC tvining projekat, za čije sprovođenje je zadužena agencija za međunarodnu tehničku saradnju iz Francuske, ima za cilj uspostavljanje modernog i efikasnog sistema upravljanja javnim finansijama na svim nivoima vlasti kroz transparentno korišćenje javnih sredstava u Srbiji.

U skladu sa međunarodnim standardima i najboljim EU praksama, projekat će pružiti naročitu podršku modernizaciji sistema upravljanja javnim finansijama, sa fokusom na internu finansijsku kontrolu u javnom sektoru.

Partnerstvo Srbije i Francuske omogućiće razvoj interne finansijske kontrole u javnom sektoru u svim javnim ustanovama Srbije, a to će doprineti efikasnoj reformi javne uprave i javnih finansija.

Viziju ovog projekta i njegov razvoj predstavili su i šef ekonomskog odeljenja Ambasade Francuske Žan Pjer Gasto, generalni sekretar Odbora za harmonizaciju i internu reviziju Francuske Stefan Rudil i pomoćnik ministra finansija, rukovodilac Sektora za internu kontrolu i internu reviziju Larisa Zdravković.

Povezani članci

Friden: Srbija da bude strpljiva, bolje biti u EU, nego…

EWB

EK najviše novca daje za prihvat migranata i njihov povratak

EWB

Vejvoda: Za Zapadni Balkan EU je samo prednost

Sofija Popović