fbpx
European Western Balkans
Politika

Fabrici sa ministrom za rad o poglavljima 2 i 19

Sem Fabrici; Foto © The University of Adelaide

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević razgovarao je danas sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o pregovaračkim poglavljima 2 – sloboda kretanja radnika i 19 – socijalna politika i zapošljavanje.

Razgovaralo se i o saradnji u upravljanju migrantskom krizom i reformama u oblasti zapošljavanja i socijalne politike sa posebnim osvrtom na socijanlu inkluziju i rodnu ravnopravost.

Ðorđević je istakao da je proces priključenja Evropskoj uniji strateški pravac Republike Srbije i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike, saopštilo je Ministartvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

„Prioritet Republike Srbije je punopravno članstvo u Evropskoj uniji i istrajaće na svom putu i uraditi sve što je potrebno, ali po meri svojih građana. Na ovaj način podići ćemo standarde na nivo koji je i iznad onoga što EU očekuje od nas”, rekao je Ðorđević i zahvalio šefu delegacije EU na dosadašnjoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu.

Fabrici je rekao da je otvoren za svaku vrstu podrške koja je Srbiji potrebna na njenom evropskom putu i da će se lično angažovati na unapređenju saradnje, kao i da su sve ideje i sugestije koje dolaze za srpske strane uvek dobro došle.

Poseban akcenat u toku razgovora bio je i na projektima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije i učešću Srbije u novim programima EU u cilju kreiranja i sprovođenja javnih politika u oblastima rada i zapošl?avanja, socijalne inkluzije i antidiskriminacione politike i rodne ravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Borelj pozvao vlast i opoziciju da se sporazumeju oko izbornih uslova

EWB

GRECO: Srbija nije ispunila nijednu preporuku za borbu protiv korupcije

Agencije

Brnabić sa Tajanijem o očekivanjima Vlade Srbije

EWB