fbpx
European Western Balkans
Politika

Fabrici i Vučić: Srbija da radi više na poglavljima 23 i 24

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici; Foto: Tanjug / Rade Prelić

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici razgovarali su evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, kao i potrebi da se energičnije radi na poglavljima 23 i 24 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

Predsednik Srbije je istakao da Srbija intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende u cilju otvaranja novih poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Sagovornici su se saglasili da Srbija treba da radi energičnije na pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

On je još jednom ukazao na to da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu polititku kako bi dala značajan doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti.

Vučić i Fabrici razgovarali su i o predstavljanju nacrta nove strategije koja se odnosi na proces proširenja EU, što predstavlja dobar znak za zemlje Zapadnog Balkana.

Šef Delegacije EU Sem Fabrici je naglasio da je Srbija jedna od zemalja regiona koja prednjači u procesu evropskih integracija

Fabrici je prvu polovinu 2018. godine ocenio kao veoma važnu za postizanje bitnih ciljeva, koji će doprineti bržem pristupanju EU.

„Potrebna nam je snažna Evropa, kao i oni koji mogu da je učine još jačom, a Srbija će svakako biti deo rešenja“, zaključio je šef EU delegacije Sem Fabrici.

Povezani članci

Stojanović pisao evropskim poslanicima o neregularnom prikupljanju potpisa na izborima

EWB

Prvo vladavina prava pa nova poglavlja

EWB

Čestitka Vučiću od Junkera i Tuska

EWB