fbpx
European Western Balkans
Politika

Fajon, Bilčik i Brnabić razgovarali o izbornim uslovima

Fajon, Bilčik i Kukan stižu na sastanak u okviru dijaloga; Foto: Tanjug

BEOGRAD – Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik razgovarali su danas sa predsednicom Vlade Anom Brnabić o izbornim uslovima.

Kako je na tviteru napisala Fajon, razmena mišljenja bila je konstruktivna, a Bilčik i ona su naglasili potrebu za uspostavljanjem svih neophodnih uslova za poštene, slobodne i demokratske izbore 21. juna.

Ona je u “hešteg” tvita stavila i pojmove “bezbednost po zdravlje” i “sloboda medija”.

Vladimir Bilčik se zahvalio predsednici Vlade na “otvorenoj razmeni mišljenja”.

“Iako ne možemo da budemo na terenu u Beogradu, zajedno sa Tanjom Fajon u Evropskom parlamentu nastavljamo aktivan rad na Evropskoj perspektivi Srbije”, napisao je Bilčik na tviteru nakon sastanka.

Fajon i Bilčik posredovali su u dijalogu vladajućih i opozicionih stranaka krajem prošle godine, kada je pokušana da se postigne saglasnost oko mera za poboljšanje izbornih uslova.

Kako je naš portal najavio ranije ove nedelje, Fajon i Bilčik obnovili su konsultacije sa političkim akterima u Srbiji povodom nastavka predizborne kampanje.

Pre dva dana održan je i sastanak sa organizacijama civilnog društva koje su učestvovale u dijalogu o izbornim uslovima.

Povezani članci

Uprava za sprečavanje pranja novca traži uvid u transakcije novinara i nevladinih organizacija

EWB

Otvorena EU nedelja mogućnosti, novih 162,2 miliona evra bespovratne pomoći Srbiji

EWB

Fon der Lajen predstavila plan za približavanje Zapadnog Balkana EU koji se temelji na četiri stuba

EWB