fbpx
European Western Balkans
Politika

Fajon, Bilčik i Brnabić razgovarali o izbornim uslovima

Fajon, Bilčik i Kukan stižu na sastanak u okviru dijaloga; Foto: Tanjug

BEOGRAD – Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik razgovarali su danas sa predsednicom Vlade Anom Brnabić o izbornim uslovima.

Kako je na tviteru napisala Fajon, razmena mišljenja bila je konstruktivna, a Bilčik i ona su naglasili potrebu za uspostavljanjem svih neophodnih uslova za poštene, slobodne i demokratske izbore 21. juna.

Ona je u “hešteg” tvita stavila i pojmove “bezbednost po zdravlje” i “sloboda medija”.

Vladimir Bilčik se zahvalio predsednici Vlade na “otvorenoj razmeni mišljenja”.

“Iako ne možemo da budemo na terenu u Beogradu, zajedno sa Tanjom Fajon u Evropskom parlamentu nastavljamo aktivan rad na Evropskoj perspektivi Srbije”, napisao je Bilčik na tviteru nakon sastanka.

Fajon i Bilčik posredovali su u dijalogu vladajućih i opozicionih stranaka krajem prošle godine, kada je pokušana da se postigne saglasnost oko mera za poboljšanje izbornih uslova.

Kako je naš portal najavio ranije ove nedelje, Fajon i Bilčik obnovili su konsultacije sa političkim akterima u Srbiji povodom nastavka predizborne kampanje.

Pre dva dana održan je i sastanak sa organizacijama civilnog društva koje su učestvovale u dijalogu o izbornim uslovima.

Povezani članci

Saopštenje omladinskih predstavnika RYCO nakon smene predstavnika Srbije u UO RYCO

EWB

Hoće li civilno društvo uticati na platformu predsednika o Kosovu?

Nikola Burazer

Danas razmatranje nacrta u odboru EP, glasanje o Rezoluciji tek u julu

EWB