fbpx
European Western Balkans
Politika

Fajon sa Stefanovićem: Izbori u Srbiji da ne ugroze zdravlje, smanjiti tenzije

BEOGRAD – Od suštinske važnosti je da izborni proces u Srbiji ne ugrozi zdravlje građana, da mediji obezbede prostor za sve političke aktere i da se omogući rad međunarodnih i domaćih posmatrača, navela je Tanja Fajon, predsedavajuća delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom, nakon razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, prenosi N1.

Fajon u poruci na Tviteru navela i da je neophodno da “sve strane smanje tenzije i polarizaciju društva u medijima”.

U razgovoru je učestvovao i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik, koji je istakao da je Srbija dosta toga uradila na unapređenju izbornog procesa, kao i da se sada očekuje implementacija izmenjene regulative.

Stefanović, je ocenio da je “prethodnih meseci izborni proces dodatno unapređen izmenom zakonske regulative” i istakao da su svi domaći i međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces, saopštio je danas MUP.

Takođe, ministar je pozvao predstavnike ODIHR-a da upute punu misiju koja će pratiti izborni proces, za šta će im Srbija, kako je dodao, omogućiti sve neophodne uslove za rad.

Razgovor, kojem je prisustvovao i ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici, održan je u okviru međupartijskog dijaloga predstavnika EP, vlasti u Srbiji, dela opozicionih stranaka i predstavnika organizacija civilnog društva, čiji je cilj da se stvore uslovi za slobodne i fer izbore u Srbiji.

Povezani članci

Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

EWB

Brnabić sutra o nacrtima novih zakonskih rešenja

EWB

Jelsta: Želeli bismo da vidimo snažniju posvećenost principima EU

EWB