fbpx
European Western Balkans
Politika

Fajon: Uputili smo pismo Dačiću, nadamo se sastanku o međustranačkom dijalogu

Tanja Fajon; Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

BRISEL – Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon izjavila je da su izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i ona poslali pismo predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću, prenosi N1.

Fajon ističe da je Skupština Srbije izabrala predsednika pre nedelju dana, a da je Vlada formirana juče.

“Kolega Bilčik i ja smo poslali pismo predsedniku Dačiću i nadamo se da ćemo se sastati sa njim uskoro da bismo razmotrili dalje korake radi uspostavljanja međustranačkog dijaloga”, istakla je Fajon za N1.

Predsednica Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU dodala je da će brzina kojom će se odvijati međustranački dijalog biti zajednički određena uzimajući u obzir potrebe društva Srbije i vanrednih uslova zbog pandemije.

“Evropski parlament je ostaje posvećen podršci parlamentu Srbije i spremni smo da olakšamo razvoj širokog međustranačkog dijaloga i izgradnji kosenzusa u sledećem periodu”, istakla je Fajon.

Ona je dodala da najnoviji izveštaj Evropske komisije o napretku i izveštaj ODIHR-ovih posmatrača na izborima daju jasne smernice o tome koje su suštinske reforme neophodne na putu Srbije ka EU i koja pitanja moraju da se rešavaju u pogledu razvoja izbornog procesa

Povezani članci

Saradnja Srbije i Rusije protiv „obojenih revolucija“: Politički marketing ili ozbiljna namera?

EWB

Može li Srbija da uskladi zakonodavstvo sa EU do kraja 2021. godine?

Marija Stojanović

Biber: Sporazum dobar, EPP da pritisne VMRO i Novu demokratiju

EWB