fbpx
European Western Balkans
Politika

Flekenštajn za EWB: Dolazimo u Beograd sledeće nedelje, nadam se da je kompromis moguć

Knut Flekenštajn; Foto: Evropska unija

OHRID – Bivši poslanik u Evropskom parlamentu i jedan od posrednika u međupartijskom dijalogu u Srbiji Knut Flekenštajn potvrdio je za European Western Balkans da zajedno sa kolegama dolazi u Srbiju sledeće nedelje kako bi sa vlašću i opozicijom nastavili dijalog o izbornim uslovima.

“Radujemo se što ćemo videti sve partije uključene u dijalog sledećeg petka”, izjavio je Flekenštajn za naš portal na marginama Dijaloga prespanskog foruma (Prespa Forum Dialogue) u Ohridu.

Kako je našem portalu ranije potvrđeno iz izvora u Briselu, poslanici Vladimir Bilčik i Tanja Fajon dobili su odobrenje da u zvaničnom kapacitetu posete Beograd 9. i 10. jula.

Knut Flekenštajn potvrdio je za EWB da je konferencija predsednika Evropskog parlamenta danas dala zvanično odoborenje za putovanje, koje je neophodno trenutnim poslanicima, Bilčiku i Fajonovoj.

“Vrlo mi je žao što smo odložili proceduru zbog pandemije, ali sad bi stvarno trebalo da počnemo”, rekao je Flekenštajn.

Na pitanje da li je optimističan u pogledu postizanja bilo kakvog kompromisa između vlasti i opozicije, Flekenštajn je rekao da se nada da je to moguće.

“Moj utisak je, nakon što sam razgovarao sa nekim sagovornicima, takođe nakon što sam se sastao sa predsednikom Narodne skupštine Dačićem, da postoji mnogo dobre volje, ali da li je to dovoljno – videćemo”, zaključio je Flekenštajn.

Povezani članci

Crnobrnja: Zapadni Balkan i dalje u “ingerenciji” EU, ne SAD

EWB

Srbija u Briselu – između aktivnog sagovornika i pasivnog posmatrača?

EWB

Miščević: Srbija podržava princip regate

EWB