fbpx
European Western Balkans
Politika

Flesenkemper pozvao vlasti da više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope

Tobijas Flesenkemper; Foto: Predsedništvo Srbije

BEOGRAD – Šef Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji Tobijas Flesenkemper razgovarao je danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović o reformskim procesima u Srbiji.

Flesenkemper je rekao da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi.

On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.

Vučić je zahvalio na principijelnom postavljanju Saveta Evropa u očuvanju statusno neutralnog tretiranja Kosova u toj organizaciji.

U razgovoru sa ministarkom Jadrankom Joksimović Flesenkemper je potvrdio je da će SE i u budućnosti pomagati razvoj najvažnijih segmenata u oblasti vladavine prava.

Ocenio je i da je Srbija jedna od najaktivnijih članica Saveta Evrope i da je posvećena reformama – posebno u oblasti vladavine prava i ljudskih prava.

Joksimović i Flesenkemper su se saglasili da će Savet Evrope i Ministarstvo za evropske integracije, koje je kordinator ukupne razvojne pomoći, pojačati kordinaciju radi efikasnijeg korišćenja ovih sredstava u ostalim resornim ministarstvima.

Povezani članci

Mekalister i Brnabić: Nastaviti reforme

EWB

Dačić: Nastavak međustranačkog dijaloga u martu

EWB

Bilčik: Izbori će pokazati koliko je Srbija u stanju da se izbori sa političkom krizom

EWB