fbpx
European Western Balkans
Društvo

FoNet: Startuje “Kvaka 23”

Kvaka 23; Foto: FoNet / Facebook

BEOGRAD – Novinska agencija FoNet, u nedelju 11.marta u podne, počinje emitovanje multimedijalnog servisa vesti i TV intervjua “Kvaka 23”, kao specijalizovanog medijskog sadržaja o političkim kriterijumima koje bi Srbija trebalo da ispuni za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Teme će se odnositi na vladavinu prava, jačanje institucija, demokratiju, slobodne i fer izbore, ljudska i manjinska prava, slobodu medija i izražavanja, stabilnost i saradnju u regionu i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Centralni deo multiplatform agencijske produkcije “Kvaka 23” čini nedeljni polučasovni studijski intervju novinarke Danice Vučenić sa sagovornicima, koji obuhvata i uvodni tematski prilog novinarke Tamare Skrozza.

Integralna verzija intervjua, zajedno sa prilogom, biće distribuirana za emitovanje lokalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i na portalu “Kvaka 23”. Urednički, novinarski i produkcijski tim FoNeta pripremaće verzije izdanja “Kvaka 23” u tekstulnom i formatima video, audio klipova i fotografija, koje će redovnim multimedijalnim servisima biti distribuirane agencijskim korisnicima širom Srbije.

Skraćena verzija svakog intervjua, u trajanju od pet minuta, kao i uvodni tematski prilog, biće objavljivani i na portalu Internet TV vesti FoNeta, kao i na nalozima “Kvaka 23” na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i JuTjub. Tema prvog izdanja “Kvaka 23” biće “Stabilokratija vs demokratija”, a sagovornik je Vladeta Janković, bivši ambasador u Londonu i Vatikanu.

Projekat “Kvaka 23” podržala je na medijskom konkursu Evropska unija, ali je njegova sadržina isključiva odgovornost FoNeta i ne održava nužno stavove Evropske unije.

Povezani članci

YUCOM: Ne zaustavljati reforme dok traje revizija Akcionog plana za Poglavlje 23

EWB

Da li je EU zaista zakazala kada su u pitanju vakcine?

Sandra Maksimović

[BSF] Geopolitika se vraća u susedstvo Evrope

Tanjug