fbpx
European Western Balkans
Politika

Funkcioneri Srpske napredne stranke reagovali na intervju evropske poslanice Tanje Fajon

Tanja Fajon; Foto: Evropska unija

BEOGRAD – Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je na intervju evropske poslanice Tanje Fajon za Nova.rs, poručivši da ne zna odakle pravo evropskoj poslanici Tanji Fajon da određuje ko je opozicija u Srbiji i ko koga zastupa, prenosi Nova.rs 

On je dodao da takvo mešanje u unutrašnje političke prilike jedne suverene zemlje nije dobro.

“Ne znam odakle gospođi Fajon pravo da određuje ko je opozicija u Srbiji i ko koga zastupa, ali znam da takvo mešanje u unutrašnje političke prilike jedne suverene zemlje nije dobronamerno. Još manje je dobronamerno potcenjivački govoriti o preko 50 odsto građana Srbije izašlih na izbore, a ćutati o manje od 30% izašlih u Sloveniji kada je ona birana za Evropski parlament”, rekao je Vulin.

Vulin je ocenio da što više o Srbiji bude govorila Tanja Fajon, to će biti manje EU pristalica u Srbiji.

“Moram da čestitam gospođi Fajon, birači u Šapcu su poslušali njen apel i svojim glasovima omogućili da pobedi demokratija. Verujem da je i ona podelila radost Šapčana zbog pobede liste “Aleksandar Vučič Za našu decu”, zaključio je Vulin.

intervjuu, Fajon je istakla da srpski parlament ne predstavlja šire srpsko društvo, te da su raznoliki parlament i slobodni mediji stubovi demokratije, a mnogi smatraju da to u Srbiji nedostaje.

Đurić: Dalje ruke od srpske demokratije

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je evropskoj poslanici da “drži ruke dalje od srpske demokratije” na svom Tviter nalogu.
“Ne dajete niti oduzimate legitimitet parlamenta jedne suverene države Vi, već građani na izborima. Legitimnost srpskom parlamentu u demokratskom procesu dali su građani Srbije”, napisao je Đurić.

Stefanović: Fajon potvdila da podržava opoziciju

Povodom intervjua Tanje Fajon oglasio se i potpredsednik Vlade Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović i rekao da je Tanja Fajon je još jednom potvrdila da otvoreno podržava stranke opozicije u Srbiji.
“Jasno je da opšti interes građana Srbije nikada nije bio prioritet u njenoj agendi, već isključivo pomoć političkim strankama grupacije kojoj i sama pripada. Ona ne želi da prizna da u našoj zemlji postoji mnogo više demokratskih tekovina i vrednosti nego u mnogim drugim državama, što samo potvrđuje njenu političku subjektivnost”, izjavio je Stefanović.On je dodao da što se tiče legitimiteta parlamenta, o tome odlučuju isključivo građani Srbije.”Građani Srbije su ti koji su u velikom broju izašli na izbore, rekli kako žele da izgleda njihova budućnost i koga žele da ih vodi”, naveo je Stefanović.

Povezani članci

Unapređenje administrativnih kapaciteta i vladavine prava ključni za sprovođenje reformi u poglavljima 1 i 3

EWB

Građani hoće u EU, ali misle da je Brisel nekorektan prema Srbiji

EWB

Pored ispunjavanja merila Srbija i dalje na crvenom spisku zabrane putovanja u EU

EWB