fbpx
European Western Balkans
Politika

Gojković: Fajon je uvredila građane Srbije

Maja Gojković; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Uz poštovanje za sve evroposlanike, teško je razumeti zašto se jedna od njih, Tanja Fajon, tako očigledno stavila na stranu onog dela opozicije koji bi u skupštinu da upada tokom noći, šok bombama i bakljama, a ne putem izbora, poručila je Maja Gojković poslanica Srpske napredne stranke kao odgovor na intervju koji je Tanja Fajon dala za portal Nova.rs.

U intervjuu, Fajon je istakla da srpski parlament ne predstavlja šire srpsko društvo, te da su raznoliki parlament i slobodni mediji stubovi demokratije, a mnogi smatraju da to u Srbiji nedostaje.

“Nakon otvorenog političkog navijanja i mešanja u lokalne izbore u Šapcu, očigledno nezadovoljna njihovim ishodom i podrškom koju su građani Šapca dali listi “Aleksandar Vučić za našu decu”, Tanja Fajon se sada jednako navijački ustremila na Narodnu skupštinu, vređajući sve građane Srbije, koji su na izborima 21. juna iskazali svoju demokratsku volju”, rekla je Maja Gojković.

Prema njenim rečima zanimljivo je da Tanja Fajon ne vidi ništa sporno u “živopisnom” shvatanju demokratiju u Šapcu, gde oni, prema kojima pokazuje simpatije, ponavljaju izbore sve dok ne budu zadovoljni njihovim rezultatima.

“Neverovatno je da je Fajon, kao navodno nepristrasni medijator u Srbiji u međustranačkom dijalogu, koji je vođen uz posredstvo Evropskog parlamenta, i kao šef delegacije za saradnju sa Srbijom EP, tako očigledno istupa stavove jednog dela opozicije”, rekla je Gojkovićeva.

Ona je ocenila da je “zanimljivo” da Tanja Fajon nalazi istomišljenike u onima koji dokazuju svoju demokratičnost time što su odbili da učestvuju u dijalogu uz posredovanje EP i odbili da provere šta o njihovoj politici misle građani Srbije.

Povezani članci

Saradnja nije samo obaveza iz procesa integracija, već je suštinski interes

EWB

Ditman: Opasne izjave o promeni granica na Balkanu

EWB

Junker: Važna mi je suština, ne određivanje datuma

EWB