fbpx
European Western Balkans
Politika

Gojković: Prvi razgovori uz učešće predstavnika EP okvirno 9. i 10. oktobra

Maja Gojković; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da bi se prva runda razgovora o izbornim uslovima 2020. godine uz posredovanje Evropskog parlamenta mogla održati 9. i 10. oktobra.

Gojković je na konferenciji za štampu izjavila da je angažman predstavnika Evropskog parlamenta u cilju povratka međustranačkog dijaloga u Skupštinu Srbije dobrodošao, i da je to saopštila u odgovoru na pismo predsedavajućeg spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera.

Tek treba da se dogovori o modalitetu sastanka u parlamentu i o tome šta bi trebalo da budu teme razgovora, prenosi Danas.

Jedna od tema organizacije biće i ko će sve učestvovati u razgovorima, a prema predsednici Skupštine to bi mogli da budu šefovi poslaničkih grupa ili lideri parlamentarnih partija, dok vanparlamentarna opozicija nije pomenuta.

Razgovore je podržala i Socijalistička partija Srbije, kao i druge manje parlamentarne stranke.

Evropski poslanik Dejvid Mekalister uputio je nedavno pismo predsednici Narodne skupštine Maji Gojković u kojem navodi sprenost Evropskog parlamenta da posreduje u razgovorima vlasti i opozicije nakon što su Eduard Kukan i Knut Flekenštajn održali sastanke sa svim parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama krajem avgusta.

Povezani članci

Preporuke POSP-a: Poziv za progresivno usklađivanje sa spoljnom politikom EU, aktivnije komunicirati prednosti integracija

EWB

Evropski parlament: Nastavak posredovanja u Narodnoj skupštini, planirane dve runde dijaloga tokom 2023. godine

EWB

Brnabić: EU nije ćup novca, bolji život zavisi od nas

EWB