fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Grenel: Ostvarili smo napredak u pregovorima

Ričard Grenel i Aleksandar Vučić; Foto: Predsedništvo Srbije

VAŠINGTON – Specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je u specijalnom intervjuu za Njuzmaks da smatra da je ostvaren napredak u pregovorima, kao i da se nada rešenju, prenosi N1. 

Govoreći o agendi pregovora, on je ostakao da se ona fokusira prvenstveno na ekonomska pitanja, kreiranje poslova u regionu, ostvarivanje konkretnih sporazuma koji će omogućiti širenje zapadnih kompanija u dve države.

On je istakao da u svakim pregovorima postoje određena iznenađenja, koja su uvek dobra.

“Mislim da nema pregovora koji nemaju neka iznenađenja, koja su ovek dobra. Ona vrše pritisak na obe strane da učine više da stvore više”, rekao je Grenel.

Specijalni izaslanik Donalda Trampa rekao je da su SAD predstavila određena iznenađenja, ali da smatra da nijedna strana nije bila toliko njima iznenađena.

“Nekada se pretvaraju pred medijima da je to veće iznenađenje , nego što jeste. Obe strane su obaveštene i mislim da jesmo ostvarili napredak i nadam se rešenju”, zaključio je Grenel.

Godfri: Odličan dan za Srbiju i Kosovo

Odličan dan za Srbiju i Kosovo jer ekonomska normalizacija znači posao za mlade, nove investicije i stabilnu i jaku ekonomiju, poručio je na Tviteru Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

On je istakao da ljudi na Kosovu zaslužuju bolji životni standard.

“Pozdravljamo napore lidera Srbije i Kosova u potrazi za mirom, pomirenjem i ekonomskom normalizacijom”, napisao je Godfri.

Povezani članci

EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga

EWB

Integracija pravosuđa na Kosovu: Pravna nesigurnost i nedovoljan pristup pravdi

EWB

Biber i Cifakis: Promena granica kao rešenje problema Beograda i Prištine nije realno, ni poželjno

EWB