fbpx
European Western Balkans
Bezbednost

Han, Vučić i Tači u subotu na panelu Minhenske bezbednosne konferencije

Foto: Bugarsko predsedavanje EU / Flickr

BRISEL – Evropska komisija najavila je da će komesar Johanes Han zajedno sa predsednicima Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem 16. februara učestvovati na panelu ”Bezbednost u jugoistočnoj Evropi”, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, koja se od 15. do 17. februara održava u Nemačkoj.

”Komesar Han će održati niz bilateralni sastanaka, uključujući i učešće u diskusijama među kojima je i subotnji panel o ”Bezbenosti u jugoistočnoj Evropi”, zajedno sa predsednicima Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem”, stoji u najavi Evropske komisije.

Iz Brisela je najaveljno da će EU na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji od 15. do 17. februara predstavaljati šefica EU diplomatije Federika Mogerini i komesari Ginter Etinger, Johanes Han, Hristos Stilijanides i Julijan King.

Federika Mogerini u petak u Minhenu učestvuje na panelu o evropskoj bezbednosti i odbrani zajedno sa generalni sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i šefom nemačke diplomatije Heikom Masom, navode u Evropskoj komisiji.

Iz organizacije Mihnenske koferencije najavljeno je učešće 35 svetskih lidera, 50 šefova diplomatija i 30 ministara odbrane.

Među njima biće i kancelarka Nemačke Angela Merkel, potpredsednik SAD Majkl Pens i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Povezani članci

Karpenter: Uloga Rusije na Balkanu – ometanje evropskog i transatlantskog uticaja

EWB

Počela vojna vežba “Platinasti vuk 2019”

EWB

“Zašto Srbija treba da učestvuje u međunarodnim misijama podrške miru?”

EWB