fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno Vesti

Han: Zajedno da promovišemo EU

Johanes Han sa predstavnicima Nacionalnog konventa; Foto: NKEU

BEOGRAD – Svi zajedno moramo da radimo na promociji svega što je Evropska unija učinila za Srbiju, poručio je komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han nakon sastanka sa članovima Nacionalnog konventa o EU.

Predstavnici civilnog sektora su sa Hanom razgovarali o tome kakvu ulogu nevladine organizacije imaju u procesu pregovora Srbije o pristupanju EU i na koji način bi to učešće moglo biti unapređeno.

“Osim stalne komunikacije sa Narodnom skupštine Srbije i Vladom, potreban je i stalni dijalog civilnog drustva sa EU”, rekla je u izjavi za European Western Balkans koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović.

Komesaru Hanu su predstvaljeni i konkretni rezultati rada radnih grupa Konevnta za pojedina poglavlja.

“Direktorka beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić predstvaila je Hanu trenutno stanje u okviru Poglavlja 24”, naglasila je Dragojlović.

Podsetimo, Nacionalni konvent o EU je telo koje okuplja organizacije civilnog društva i osnovano je sa ciljem da se predstvanici nevladinih organizacija uključe u praćenje procesa pristupnih pregovora Srbije i EU. Ovakav model uključivanja civilnog društva preuzet je od Slovačke

Povezani članci

CEP organizuje lokalnu diskusiju o značaju uključivanja OCD u pregovore o pristupanju EU

EWB

Čist račun, duga ljubav

Saša Đorđević

Vlast u Srbiji ne može da postavlja uslove Evropskom parlamentu o međustranačkom dijalogu

Sofija Popović