fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Haradinaj: Tači nije rekao ništa konkretno o sastanku sa Vučićem u Vašintgonu

Ramuš Haradinaj; Foto: Kancelarija premijera Kosova

PRIŠTINA – Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je predsednik Kosova Hašim Tači obavestio kosovske zvaničnike o detaljima posete SAD i sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Vašingtonu prošle sedmice, ali da, kako kaže, “nije rekao ništa konkretno”, prenosi Tanjug.

Haradinaj je rekao i da Tači tokom sastanka sa predstavnicima ABK nije pokazao nijedan dokument.

“Tači je objasnio da je razgovarano o mogućnostima bilo kakvog napretka u dijalogu s ciljem postizanja konačnog sporazuma. Ali ne postoji nikakav dokument o tome, ništa konkretno”, rekao je Haradinaj.

Vučić: Nikakav veliki dogovor sa Prištinom nije na pomolu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prošle nedelje, komentarišući sastanak sa Tačijem, podvukao da “nikakvih razgovora o nekom velikom rešenju nije bilo”.

Kako javlja Tanjug, Tači se danas sastao sa liderima albanskih parlamentarnih stranaka, sa kojima je razgovarao o prošlonedeljnjem boravku u SAD i susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uz posredovanje specijalnog izaslanika predsednika SAD-a za odnose Beograda i Prištine Ričarda Grenela. Premijer Kosova Aljbin Kurti nije prisustvovao sastanku. Tači će se ovim povodom obratiti javnosti na konferenciji za novinare u 16 časova.

Predsednici Srbije i Kosova sastali se u Beloj kući 3. marta, na poziv Ričarda Grenela i savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O’Brajena. Vučić i Tači boravili su u Vašintgonu u odvojenim posetama.

Povezani članci

Tači: Mirovni sporazum može doneti napredak u regionu

EWB

Lajčak: Međunarodne organizacije su “oči i uši” na Kosovu

EWB

Forum u Albahu: Vučić i Tači diskutovali sa panelom o korekciji granica

EWB