fbpx
European Western Balkans
Društvo

Imamo li kadrove za Evropu

BEOGRAD – Koliki je značaj državnih službenika u procesu evropskih integracija i na koji način Srbija može da zadrži kvalitetne i dobro obučene državne službenike tokom zahtevnog procesa evropskih integracija centralno je pitanje panel diskusije “Imamo li kadrove za Evropu” koju će organizovati Centar za evropske politike uz podršku projekta „Podrška pregovorima sa Evropskom unijom u Srbiji“, koji sprovodi Vlada Savezne Republike Nemačke, preko Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit – (GIZ) u utorak u Beogradu.

Uvodnu reč na početku događaja održaće vođa GIZ projekta „Podrška pregovorima sa EU” dr Andrej Horvat. Nakon toga će programska direktorka Centra za evropske politike (CEP) Milena Lazarević predstaviti studiju “Kvalitetnom politikom zadržavanja kadrova do održive integracije Srbije u EU”. Studija je nastala kao odogovor na problem rastućeg odliva državnih službenika koji su zaposleni u jedinicama nadležnim za poslove evropskih integracija i upravljanje fondovima Eu i razvojne pomoći.

Na centralnoj panel diskusiji koja će biti održana nakon predstavljana studije, učestvovaće šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji prof. dr Tanja Miščević, šef Sektora za saradnju Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i predstavnik Ambasade SR Nemačke Holger Šreder, državni sekretar u Ministarstvu finansija Republike Srbije Jelena Stojović i programska direktorka Centra za evropske politike (CEP) Milena Lazarević. Diskusiju će moderirati vođa GIZ projekta „Podrška pregovorima sa EU“ dr Andrej Horvat.

Centar za evropske politike je nezavisna, nevladina, neprofitna organizacija koju je osnovala grupa stručnjaka u oblasti evropskog prava, ekonomije i javne uprave, sa zajedničim ciljem da doprinesu unapređenju okruženja za kreiranje javnih politika u Srbiji, tako što će ga učiniti transparentnijim i inkluzivnijim, zasnovanim na činjenicama i suštinski orijentisanim ka EU.

Povezani članci

Otvorena konferencija „Šta Srbija može naučiti iz trgovinskog partnerstva EU i Japana?”

EWB

“Kako meriti napredak u državi koja nazaduje?”

EWB

EFB: Regionalna inicijativa “Drvo prijateljstva” danas u Beogradu i ostalim prestonicima regiona

EWB