fbpx
European Western Balkans
Društvo

Izabrano novo rukovodstvo Evropskog pokreta u Srbiji

Godišnje skupština Evropskog pokreta 2020; Foto: Flickr / Evropski pokret u Srbiji

BEOGRAD – Na redovnoj godišnjoj skupštini Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS) dvogodišnji mandat na mestu predsednice Pokreta poveren je dosadašnjoj potpredsednici Jelici Minić, dok je na mesto generalne sekretarke imenovana Zvezdana Kovač, nekadašnja direktorka Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi (CDRSEE).

Potpredsednici pokreta ostali su Vladimir Međak i Aleksandar Simurdić, kojima su se pridružili i prof. Ivan Vujačić, predsednik Foruma za međunarodne odnose i Goran Lapčević iz Evropskog pokreta u Srbiji –  Kruševac.

Kako se navodi u saopštenju ove organizacije, Evropski pokret se srdačno zahvalio za predan rad i zalaganje dosadašnjem predsedniku profesoru Mihailu Crnobrnji, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata, kao i bivšim generalnoj sekretarki Suzani Grubješić i zamenici Dini Rakin.

Protekle godine Evropski pokret u Srbiji bavio se projektima i istraživanjima u vezi sa promenom Ustava i odnosima u regionu, zagovarao izmene nacrta Zakona o socijalnom preduzetništvu, pratio proces evropske integracije Srbije i unutrašnje promene u Evropskoj uniji. Organizovano je više od 80 događaja u 20 gradova Srbije, a najviše pažnje izazvali su Beogradski bezbednosni forum i konferencije o izborima za Evropski parlament i o promeni Ustava Srbije.

Povezani članci

“Izbori u Nemačkoj od značaja za Srbiju”

EWB

Kostić: Izbori tokom pandemije – drastično suženje prostora demokratije

EWB

Otvoreno pismo Nacionalnog konventa državama članicama EU i ZB

EWB