fbpx
European Western Balkans
Politika

Izbori 21. juna, nastavak kampanje verovatno 11. maja

Izborni dan u Srbiji; Foto: Tanjug

BEOGRAD – Kako prenosi FoNet, u Narodnu skupštinu Srbije stigao je predlog za ukidanje vanrednog stanja, kao i predlog zakona o važenju uredbi koje su donete tokom vanrednog stanja, kojim je predviđeno i da nadležne izborne komisije 11. maja donesu rešenje o nastavku izbornih radnji za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

Ranije je najavljeno da bi Skupština Srbije sutra mogla da donese odluku o ukidanju vanrednog stanja.

Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, predsednik Aleksandar Vučić je naveo da je prihvatio predlog pojedinih stranaka kojima je, kako je naveo, bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora, te da će se izbori zbog toga održati 21. juna.

Predsednik Vučić rekao je da u maju ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, a da će se u junu čekati mišljenje lekara, te da se mnogi nadaju da će tada mitinga biti.

Republička izborna komisija za sada je proglasila sedam većinskih i dve manjinske liste. Savez za Srbiju i Pokret slobodnih građana istrajavaju u nameri da bojkotuju izbore.

Povezani članci

RT Balkan – ruski državni medij na usluzi srpskim vlastima uoči izbora

Sofija Popović

Bolja pripremljenost reagovanja na krize jedan od prioriteta Unije u narednom periodu

EWB

Lideri potpisali Deklaraciju samita EU-Zapadni Balkan u Tirani

EWB