fbpx
European Western Balkans
Društvo Izdvojeno

Javno čitanje izveštaja Evropske komisije o Srbiji

Zastava Evropske unije; Foto: Flickr / Evropski parlament

BEOGRAD – Evropska komisija objavila je danas godišnji izveštaj o napretku država Zapadnog Balkana.

Koji su ključni nalazi i preporuke sadržane u godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, biće diskutovano na događaju “Javno čitanje izveštaja Evropske komisije o Srbiji” koji organizuju Fondacija Centar za demokratiju, Centar savremene politike i European Western Balkans, u petak, 31. maja u Medija centru.

Ovim događajem će pred narodnim poslanicima, predstavnicima medija, diplomatskog kora i civilnog društva biti predstavljeni nalazi i preporuke sadržane u godišnjem izveštaju ali će se i uporediti ocene Komisije unutar regiona Zapadnog Balkana, radi podizanja nivoa javnog diskursa, kako o samom Izveštaju, tako i o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

O Demokratiji – Izbori, parlament i vladavina, govoriće Raša Nedeljkov iz Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost, dok će o Poglavlju 23 – Osnovna prava i sloboda izražavanja govoriti Katarina Golubović iz Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM). O Poglavlju 24 govoriće Bojan Elek iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, dok će o regionalnoj saradnji i međunarodnim obavezama govoriti Marko Savković iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost, a uporedni pregled izveštaja o napretku država kandidata i potencijalnih kandidata daće Nataša Vučković iz Fondacije Centar za demokratiju.

Povezani članci

Uprkos pohvalama EU, kašnjenja i kritike pomračuju sliku o uspehu međustranačkog dijaloga

Aleksandar Ivković

Mirćea Džona je sledeći zamenik generalnog sekretara NATO-a

EWB

Deklaracija iz Sofije, 17. maj 2018.

EWB