fbpx
European Western Balkans
Politika

Joksimović: Dan Evrope podseća nas na vrednost mira

Jadranka Joksimović; Foto: Kabinet ministra

BEOGRAD – Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je danas građanima Srbije i svim zemljama EU Dan Evrope, uz poruku da nas taj dan podseća na vrednost mira.

“Dan Evrope nije slučajno određen kada i Dan pobede – Evropska unija je i nastala kao projekat dugoročnog mira među zemljama u Evropi, koja je vekovima bila razarana u međusobnim ratovima”, istakla je Joksimović.

Ona je ukazala da je Evropska unija, kao koncept ekonomskog, političkog, pa delom i bezbednosnog ujedinjenja evropskih zemalja, uspela, i pored svih izazova za poslednjih 60 godina, da održi mir između zemalja članica EU.

“Pa i danas, kada su izazovi čini se još snažniji, mir se kao vrednost ne dovodi u pitanje među članicama Evrospke unije. Otuda je i naša zemlja, koja nažalost nije imala privilegiju da oseti kontinuitet mira u poslednjih 60 godina, i ova Vlada, kao kandidat za članstvo, uz sve poteškoće i ne uvek jednostavne i lake okolnosti pregovora, posebno odlučna da se pridruži tom klubu država i obezbedi bolji život, stabilnije i izvesnije okruženje i mir kao osnovu za svaki napredak i naroda i pojedinaca”, zaključila je ministarka Joksimović.

Povezani članci

Biber: Medijima nikad gore

EWB

Fabrici: Jasna potvrda proširenja

EWB

Kristijan Danijelson u poseti Srbiji

EWB