fbpx
European Western Balkans
Politika

Joksimović: Ministarstvo potvrđuje posvećenost EU

Aleksandra Joksimović; Foto: Flickr / Centar za spoljnu politiku

BEOGRAD – Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović ocenila je danas da predlog da se osnuje posebno ministarstvo za evropske integracije potvrđuje da je Srbija posvećena tom procesu i da želi u punom kapacitetu da se ovom temom bavi.

Ona je gostujući na RTS-u rekla, da će osnivanje ministarstva za evropske integracije, Srbija sve raspoložive kapacitete posvetiti u jedan centar koji će se koordinisano baviti svim aktivnostima koje su dalje vezane za proces evropskih integracija.

“Kada je reč o troškovima, kako je najavljeno, kancelarija koja se do sada bavila nekim od ovih poslova će zapravo postati integrativni deo ministarstva, ali najvažnije je da se želi pokazati značaj i važnost ove teme, kao i želja da se u budućem periodu ovom temom i poslom na najvišem nivou Vlada Srbije bavi”, objasnila je ona.

Prema rečima Joksimović, finansije nisu ključna tema u ovom poslu, već kako je naglasila, bitna je posvećenost Srbije strateškom cilju, a to je EU, jer, kako kaže, “nemamo više vremena i punim kapacitetima se moramo kretati napred kako bi partneri u EU shvatili našu snagu i želje da se krećemo ka tom pravcu”.

Nivo gostiju iz regiona koji su došli na inauguraciju, kao i bilateralni susreti predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa brojnim državnicima i predstavnicima međunarodnih organizacija, kako je kazala, pokazuje da postoji svest u regionu da bez jačanja bilateralnih odnosa u regionu, nema jačanja u regionu u celini.

Povezani članci

Fabrici: Finiš trke pred nama, sve više napora je potrebno

EWB

Fridom haus: SNS nastavlja da vrši pritisak na medije, opoziciju i civilno društvo

EWB

Grošelj: Evropski parlament očekuje da Srbija istraži afere po načelima vladavine prava

EWB