fbpx
European Western Balkans
Ekonomija i Biznis

Joksimović i Negre o finansiranju infrastrukturnih projekata

Jadranka Joksimović; Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

BEOGRAD – Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović razgovarala je sa šeficom predstavništva Evropske investicione banke (EIB) u Srbiji Dubravkom Negre o saradnji na pripremi i realizaciji projekata od značaja za ekonomski i socijalni razvoj.

Ministarka Jadranka Joksimović i šeficom predstavništva EIB Dubravka Negre su potvrdile da se kroz povoljne i ekonomski opravdane zajmove Evropske investicione banke u oblastima poput saobraćaja, energetike, zaštite životne sredine, nauke i istraživanja i tehnološkog razvoja doprinosi održivom ekonomskom razvoju Srbije.

Jadranka Joksimović je, u svojstvu nacionalnog koordinatora predpristupnih fondova EU i razvojne pomoći sa Dubravkom Negre analizirala status važnih regionalnih infrastrukturnih projekata podržanih od EU i mogućnosti da iste sufinansira ili finansijski podrži EIB.

Pre svega, razgovarale su o podršci koja se realizuje u okviru investicionog okvira za Zapadni Balkan: auto put Niš – Merdare, modernizacija železničke pruge Niš – Dimitrovgrad, gasna interkonekcija sa Bugarskom i postrojenje za preradu otpadnih voda u Novom Sadu.

Sagovornice su takođe razmenile mišljenja i o mogućnostima za finansiranje pripreme različitih infrastrukturnih projekata od značaja za regionalni i lokalni razvoj iz sredstava EIB-a, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Povezani članci

Srbija očekuje zaključke i smerinice EU o programima ekonomskih reformi

EWB

Digitalni samit simbol je regionalne saradnje

EWB

Berg: Nova strategija EBRD za Srbiju sa fokusom na zelenoj ekonomiji

EWB