Politika

Joksimović: Očekujem relativno pozitivan izveštaj

Jadranka Joksimović; Foto: Tanjug / Rade Prelić

BEOGRAD – Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da očekuje da će izveštaj o ispunjenosti merila i aktivnosti predviđenih Akcionim planom za poglavlje 23, biti relativno pozitivan.

Joksimović je objasnila da, po obavezi iz pregovaračkog okvira za poglavlje 23 (Pravosuđe i osnovna prava), Srbija priprema izveštaj o ispunjenosti merila i aktivnosti predviđene Akcionim planom za to poglavlje.

Kako je dodala, ovo je prvi put da Srbija priprema takav izveštaj, te da nismo imali mnogo mogućnosti da vidimo kako su drugi to radili, ali je istakla da očekuje da će on biti relativno pozitivno ocenjen.

“Procenti uopšte nisu loši, ali nije tu samo stvar statistike i procenata, već uvek ima onih stvari koje su važnije i koje je bitnije sprovesti nego sam procenat. Mislim da će to biti relativno pozitivan izveštaj”, rekla je Joksimović.

Upitana da li i koliko to što se kasni sa izborom tužioca za ratne zločine utiče na pregovaranje u okviru poglavlja 23, ona je rekla da je postupak izbora tužioca pokrenut, da su se iskristalisala neka imena, te da očekuje da će to u najskorije vreme biti urađeno.

Povezani članci

Brnabić: Nismo fokusirani na brojeve, već na reforme

EWB

Delegacija EP u poseti Beogradu i Prištini od 27. februara do 2. marta

EWB

Mekalister: Nadam se da će istraga o rušenju u Savamali uskoro dati rezultat

EWB